Terug naar overzicht

Elektrische vloerverwarming PVC-vloer. Kan dit? 

Elektrische vloerverwarming PVC-vloer, kan dit? Jazeker! Een PVC-vloer in combinatie met elektrische vloerverwarming is een perfecte mix van comfort en stijl voor jouw huis. Met elektrische vloerverwarming geniet je van gelijkmatige warmte, terwijl een PVC-vloer duurzaamheid en veelzijdigheid toevoegt. Samen vormen ze niet alleen een slimme verwarmingsoplossing, maar ook een trendy keuze. In deze blog vertellen we meer over deze mooie combinatie, waar comfort en stijl samenkomen om jouw leefruimte te verfraaien. 

Voordelen elektrische vloerverwarming PVC-vloer 

De combinatie van PVC-vloeren met elektrische vloerverwarming heeft een aantal fijne voordelen. Graag sommen we deze voordelen even voor je op.  

Voordeel 1: Altijd comfortabele warmte 

Ten eerste zijn PVC-vloeren sterk en kunnen ze goed omgaan met dagelijks gebruik. Wanneer je een PVC-vloer combineert met elektrische vloerverwarming, zorgt dit voor een gelijkmatige verspreiding van warmte door de hele ruimte. Dit betekent dat de kamer altijd comfortabel warm aanvoelt, ook in koude seizoenen. 

Voordeel 2: PVC geleidt de warmte goed

 Daarnaast voelen PVC vloeren vaak van nature warmer aan dan bijvoorbeeld tegels. Combineer je een PVC-vloer met elektrische vloerverwarming dan geniet van je van heerlijk warme voeten tijdens koude ochtenden. PVC geleidt de warmte goed waardoor jouw ruimte snel de gewenste temperatuur heeft bereikt. 

Voordeel 3: Efficiënt in energiegebruik  

Wat ook fijn is, is dat elektrische vloerverwarming efficiënt is in energieverbruik. Het systeem biedt directe warmte vanuit de vloer, waardoor het minder energie zal verbruiken in vergelijking met andere verwarmingssystemen. Kortom, door de combinatie van een PVC-vloer met elektrische vloerverwarming krijg je niet alleen een sterke en duurzame vloer, maar ook een gelijkmatige warmteverdeling in de ruimte. Dit zorgt voor een comfortabelere en efficiëntere manier van verwarmen in je huis. 

Handig om te weten PVC-vloer elektrische vloerverwarming

Elektrische vloerverwarming onder een PVC-vloer kan een efficiënte manier zijn om een ruimte te verwarmen. PVC-vloeren zijn doorgaans geschikt voor gebruik met elektrische vloerverwarming systemen vanwege hun warmtegeleidende eigenschappen. Het is wel belangrijk om enkele punten in overweging te nemen, deze hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet.  

Dikte van de PVC-vloer

Elektrische vloerverwarming neemt wat ruimte in beslag, zorg er dus voor dat de vloer voldoende dikte heeft om zowel de verwarmingselementen als de PVC-vloer te kunnen plaatsen zonder dat dit problemen oplevert. 

Installatie elektrische vloerverwarming PVC-vloer

Controleer altijd de richtlijnen van de fabrikant van de elektrische vloerverwarming om er zeker van te zijn dat deze geschikt is voor installatie onder een PVC-vloer. Volg ook nauwkeurig de installatie-instructies om ervoor te zorgen dat het systeem correct wordt geplaatst. 

Warmtegeleiding en isolatie

PVC kan warmte goed geleiden, maar het kan ook isolerend werken. Daarom is PVC in combinatie met elektrische vloerverwarming een goede keuze, doordat jouw ruimte optimaal wordt verwarmd. 

Thermostaatregeling

Een goede thermostaat is ontzettend belangrijk bij elektrische vloerverwarming PVC-vloer. Dankzij de thermostaat zal de temperatuur perfect geregeld worden. Moderne thermostaten kunnen geprogrammeerd worden, waardoor je energie kunt besparen en de warmte gelijkmatig verdeeld wordt. Sensoren zorgen ervoor dat de temperatuur constant blijft, zodat het lekker warm is zonder te veel energie te gebruiken. 

Garantie en instructies van de fabrikant

Controleer altijd of het gebruik van elektrische vloerverwarming onder je specifieke PVC-vloer de garantie van de vloer niet tenietdoet. Volg ook de aanbevelingen van de fabrikant voor de beste resultaten.  

PLENE Interieur; altijd de beste PVC-vloer 

Wanneer je opzoek bent naar de juiste PVC-vloer met elektrische vloerverwarming, dan ben je bij PLENE Interieur aan het juiste adres. Wij hebben een breed assortiment aan PVC-vloeren die geschikt zijn voor installatie met vloerverwarming systemen. Neem een kijkje in ons aanbod of kom langs in de showroom! Bij ons kun je rekenen op deskundig advies, hoogwaardige PVC-vloeren en een zorgeloze service. Kom gerust langs of neem simpelweg contact met ons op! We staan graag klaar om je te helpen.

Terug naar overzicht