Terug naar overzicht

Waarom kiezen voor een PVC-vloer 

PVC-vloeren zijn razend populair en niet zonder reden! De veelzijdigheid van PVC-vloeren is ongekend. Naast dat een PVC-vloer bijna niet te onderscheiden is van een echte houten vloer, biedt een PVC-vloer vele voordelen die het tot een favoriet maken in de wereld van vloerbedekking. We hopen dat je na het lezen van deze blog ons enthousiasme deelt over de veelzijdigheid van PVC-vloeren.

10 Voordelen PVC-vloer

Ben je van plan een PVC-vloer aan te schaffen? Dan biedt dit vele voordelen, naast dat een PVC-vloer erg lang meegaat is deze bijvoorbeeld ook in vochtige ruimtes te gebruiken. En zo zijn er vele andere voordelen die we graag stuk voor stuk voor jou op een rij zetten. 

Voordeel 1: Duurzaamheid en lange levensduur  

PVC-vloeren zijn duurzaam en gaan lang mee. Dit betekent dat jouw investering op de lange termijn de moeite waard is, want een PVC-vloer hoef je niet snel te vervangen. 

Voordeel 2: PVC-vloer gemakkelijk in onderhoud  

Het onderhouden van een PVC-vloer is eenvoudig. Regelmatig stofzuigen en dweilen is meestal voldoende om de vloer in topconditie te houden. 

Voordeel 3: Geschikt voor vochtige ruimtes  

PVC-vloeren zijn bestand tegen vocht, waardoor deze ideaal zijn voor gebruik in vochtige ruimtes zoals badkamers en keukens. 

Voordeel 4: Perfect voor vloerverwarming  

PVC heeft een lage thermische weerstand, wat betekent dat het uitstekend samengaat met vloerverwarmingssystemen. Lekker genieten dus van een warme en comfortabele vloer, vooral tijdens koude winterdagen. 

Voordeel 5: Geluidsisolatie PVC-vloer 

Door de dikte van het PVC fungeert het als een natuurlijke geluidsisolator, waardoor geluidshinder wordt verminderd. 

Voordeel 6: Stijlen en variaties in PVC-vloeren  

PVC-vloeren zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, kleuren en texturen. Of je nu de uitstraling van hout, beton of steen wilt nabootsen, met PVC heb je altijd veel te kiezen. 

Voordeel 7: PVC-vloer geschikt voor diverse ruimtes  

PVC-vloeren kunnen worden aangepast aan de specifieke eisen van elke ruimte. Of het nu een drukke woonkamer is of een stille slaapkamer, er is een geschikte PVC-vloer voor iedere situatie. 

Voordeel 8: Eenvoudige installatie PVC-vloer 

Wil je een vloer die gemakkelijk gelegd is? Kies dan voor een Click PVC-vloer, deze vloeren kunnen zelfs door handige doe-het-zelvers worden gelegd.  

Voordeel 9: PVC-vloeren zijn een goedkoper alternatief 

Wil je een mooie vloer met een natuurlijke uitstraling? Dan is een PVC-vloer een goedkoper alternatief dan bijvoorbeeld een houten vloer.  

Voordeel 10: PVC-vloeren zijn allergievriendelijk 

PVC-vloeren trekken geen stof of allergenen aan, wat ze geschikt maakt voor mensen met allergieën. 

PVC-vloeren met natuurlijke look

Veel mensen vinden een natuurlijke vloer prachtig maar onpraktisch of gewoonweg te duur. Een PVC-vloer is een prachtig alternatief voor een natuurlijk ogende vloer. Er zijn verschillende PVC-vloeren verkrijgbaar met een natuurlijke look, die de warme uitstraling van natuurlijke materialen nabootsen. Houtstructuur PVC-vloeren bootsen een houtlook na, met diverse houtsoorten en kleuren om uit te kiezen. Steenstructuur PVC-vloeren repliceren de uitstraling van natuursteen, variërend van marmer tot leisteen. Deze vloeren zijn verkrijgbaar in verschillende patronen en tinten om aan diverse ontwerpeisen te voldoen. Daarnaast zijn er ook PVC-vloeren met betonlook, die de industriële en moderne uitstraling van beton nabootsen. De keuze voor een natuurlijke look PVC-vloer hangt af van de gewenste sfeer en stijl in de betreffende ruimte. 

PVC-vloer kopen? Natuurlijk bij PLENE Interieur! 

Bij PLENE Interieur begrijpen we waarom mensen kiezen voor een PVC-vloer. Ze bieden duurzaamheid, comfort en stijl, allemaal tegen een betaalbare prijs. Wil je meer weten over het kiezen van de juiste PVC-vloer of hoe je deze moet leggen? Wij staan graag klaar om je te helpen met professioneel advies en hoogwaardige PVC-vloeren die bij jouw behoeften passen. Benieuwd welke PVC-vloeren wij zoal hebben? Neem dan gauw een kijkje in ons ruime assortiment. Twijfel je nog waarom het verstandig is te kiezen voor een PVC-vloer? Neem dan gerust contact met ons op, we denken graag met je mee! 

Terug naar overzicht